neděle 31. prosince 2017

Předsevzetí napité stále kojící matky

Ano. Mám v sobě asi tři deci vína, což je pro kojící matku asi jako bych si za "mlada" (v uvozovkách, neb jsem přeci stále mladá!!!!) dala pět piv a tři zelené! Takže v tomto jiném stavu jsem se rozhodla, že si přeci jen předsevzetí do nového roku dám. I když jsem své cíle pro další rok původně psát nechtěla, protože bych pak akorát byla naštvaná, že se mi to zase nepovedlo. Ale všichni ti ezoteri...ezoteráci nebo jak se jim to vlastně říká? Prostě všichni ti ezotero-lidi říkají, že když si ta přání vyslovíš bo napíšeš, tak si je přivoláš do života!!! Tak tady tedy máte to, čeho bych chtěla v příštím roce dosáhnout:

  • Příští Vánoce chci být na vsi! A to myslím v našem novém domě! (Pozor, přání se musí správně formulovat! Kdybych nechala jen první větu, mohli bychom být opět na Štědrý den akorát tak u tchýně, jako letos a loni a předloni!) ... Ale když budu stát nohama na zemi, tak si budu přát alespoň na jaře KONEČNĚ KOPNOUT (a to myslím do země, ne někam jinam... i když jako donucovací taktika by to mohlo být taky použitelné!!? :-)))
  • V roce 2018 by se nám také mohlo konečně povést společně s letošním smrčkem vyhodit ty dvě jedle, co se válí na balkoně už tak dlouho!
  • Dále máme v plánu zplodit Bejbině sourozence... v průběhu roku... opravdu ne hned a předem děkuji, že se nebudete ptát, jestli UŽ?... ten pupek jsou zatím jen povolené svaly, fakt!
  • Taky bych si chtěla ty svaly na pupku trochu zpevnit, abych pak nevypadala v prvním trimestru jako těsně před porodem. O pekáči buchet si můžu asi nechat jenom zdát, bude stačit jedna zdrclá buchta!
  • Chci ušít Bejbině i sobě něco na sebe. Šicí stroj jsem dostala už k loňským Vánocům a zatím jsem se zmohla jen na dva potahy na polštářky. Takže až mě uvidíte v něčem neobvyklém, nezapomeňte mi to pochválit, i když z toho budou koukat nitě a bude se to  někde párat! Jsem se snažila!
  • Nějak to udělat, aby si Bejbina sama hrála třeba hodinu v kuse, bez mé asistence (mamíííí! mamíííí! mamíííí!)...nebo po obědě aspoň hodinu a půl spala, abych měla trošku víc času na všechny tyhle předsevzetí... (Jestli máte někdo tip, jak na to, sem s ním!!! Prášky na spaní?? Že by? :-O)
  • Přečíst všechny knížky, co jsem dostala k Vánocům plus ty, co jsem dostala k loňským Vánocům plus ty, co na mě čekají ještě na poličce. (Haha, to jsem teda zvědavá!!)
  • Přestat používat igelitové pytlíky v obchodě, páč ryby s plastem mi nechutnají aneb zachraňme naší planetu pro další generace!!!
  • Vymyslet, čím se budu živit, až nebudu rodit a kojit! (Nebo se mám raději držet toho, co mi jde?? :-)) Mám tedy asi tisíc nápadů, ale chtělo by to něco realizovatelného, co mi skutečně přinese alespoň drobný zisk.
  • Cestovat!!!! Kamkoliv! Když nezvládnem daleké kraje ani zlaté písky, tak aspoň někam za město. Nasednem s Bejbinou na vlak a vystoupíme, kde se nám bude líbit... budem běhat bosí v trávě a bude na nás pršet vlahý deštík....pak se naobědváme borůvek a zdřímneme si na palouku v trávě u zurčícího potoka dokud nás neprobudí sluníčko... (ehm, jsem se nějak zasnila).
  • Chci se naučit plánovat, co budu vařit, abych mohla jít na velký nákup jednou za pár dní, abych nemusela pořád (tedy každý den) trajdat mezi panelákem a Lidlem a mohla brát Barušu raději na Štěpánku než na nákupy!!! 
  • Složím nějaké písně!!! 
  • Přeberu si ponožky a vyhodím i ty jen skoro-děravé! A kalhotky taky! A mohla bych se zbavit i těch triček, co se nějakým záhadným způsobem smrskla tak, že mi skoro kouká pupík! Aneb vzhůru k minimalizmu páč do naší garsonky už se nám pomalu nic nevejde!
  • A ze starých džín si ušiju kabelku!
  • Na jaře bych mohla umýt okna, neb vánoční úklid se fakt nekonal! A přeci je nebudu mýt v zimě! 
  • A vyplním Bejbině tu knížku "Můj první rok života", co jsme dostali darem hned po porodu! Jestli si tedy ještě něco z toho pamatuju...
  • Taky bych se mohla pokusit, aby tenhle blog úplně neumřel aneb jeden článek měsíčně bych snad mohla zvládnout. ;-)
A to by mohlo stačit. Co si dáváte jako předsevzetí vy? Sem s tím! Ať se můžu inspirovat! :-)

2 komentáře:

  1. :) ja se jeste nedostala ani k tomu sepsani predsevzeti, ale pac mi moje draha zabrala, tak bych na to mohla skocit. Hezky novy rok ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Četla jsem o vašich Vánocích a chápu, že nebyl čas... 😊 Já to měla jednodušší neb jídlo o svátcích zajistily babičky (to se ale mám!), vánoční úklid bojkotuju, dárků bylo jen pár... Snažím se minimalizovat mé povinnosti, co to jen jde! Každopádně přeji krásný nový rok plný volného času na cokoliv!!! 😉

      Vymazat